torstai 9. helmikuuta 2012

Kummastunutpäivi

Too much information in a too little time -kuvaa melko osuvasti tän hetken fiiliksiä. :D Tuntuu, että asioita on todella paljon, nimiä ja tekemisiä hirmusesti, ja haluaisi kuitenkin tietää mahdollisimman paljon ja sisäistääkin osan siitä. (joten luvassa on pieniä palasia kaikesta näiden muutamien päivien aikana kuulemasta ja tekemästä!)

Kiva kahvila keskustassa!
Aikani olen pitkälti viettänyt Rosenborgin talolla, aloitin tosiaan tekemään savitöitä, ja aikeissa olisi saada siitä tehtyä korkea maljakko (en tiedä miten saan sen Suomeen asti). :D Voin mennä paikalle milloin vain tekemään savihommia aukioloaikojen puitteissa, ja mitä vain mieleen pälkähtää (se ei siis suoranaisesti kuulu harjoitteluun). Yksi hienoimmista jutuista on se, että minulla on siellä opettajat ja ohjeet siihen miten tehdään Islantilainen villapaita! Pitää vain ensin suunnitella/valita malli ja sitten vain lankojen ostoon! :)

Ensi viikon tulen viettämään ensimmäisessä kerroksessa, eli Punkturen:ssa (ts. piste), ja alustavasti hommiin kuuluu seurailla ja tutustua toimintoihin. Lasten kanssa jo pääsin touhuamaan helmieläimiä, semmosia hienoja kolmiulotteisia. :) Siellä on siis iltapäivätoimintaa lähikoulujen lapsille ja muille halukkaille (työttömille jne.).

Harjoittelusuunnitelman teko sujui siis hyvin ja asiat alkavat loksahtaa paikoilleen. Olen myös alkanut huomaamaan kun ihmiset puhuu, tai on esittelemässä minua, finlandese on suomalainen. :) Numerot ja kuukaudet ovat lähes samanlaisia kuin ruotsin kielessä (ja islantilaiset puhuvat myös hieman ruotsia, tai ainakin ymmärtävät sitä). Aion harjoitteluni viettää vuoroviikoin eri paikoissa, sillä työtä tehdään myös kouluilla ja tutustun jokaiseen Rosenborgin talon kerrokseen erikseen. Tietysti asiat ja tekemiset tulevat hieman lomittumaan.

Elokuvateattereita on tässä kaupungissa jopa kaksi

Se sama kiva kahvila ulkoapäin, I love the colors! <3

Ja samainen kahvila vielä sisältä

Tänään minulla oli muutama tunti oikein valoisalla aikaa kierrellä kaupunkia (lue: keskustaa), ja löysin muun muassa kirjaston ja turisti-infokeskuksen. Infosta keräilin kauhean määrän kaikenlaisia info-lehtisiä kaikenlaisista paikoista Islannissa, kaikista mielenkiintoisimmaksi (helpoiten toteuttavaksi) kuulostivat valaiden katseluretket ja Puffins (eli Lunni, semmosia söpöjä isonokkaisia lintuja) -retket. Eyjafjordur:ssa, joka on noin 50 km pitkä vuono (joka päättyy Akureyriin) on todella mielenkiintoisen kuuloinen saari nimeltään Hrisey, jossa olisi mahtavaa päästä käymään, ja sinne pääsee lautalla! Toinen hieno saari 3 tunnin lauttamatkan päässä on Grimsey, josta löytyy erityisesti niitä Lunneja! Täällä on kyllä aivan hirmuisesti kaikenlaista luonnon mahtavuutta, joita olisi pakko nähdä. Itse Akureyri on vuorten ympäröimä, joka aamu kävelen töihin aivan ihmeissäni siitä, että maailmassa voikin olla jotain niin kaunista ja että ihan oikeasti olen täällä.

Kirjasto
Löysin suomalaisia leffoja kirjastosta!

Katukuvaa, värit <3

Suhteellisen iso lumiukko :)
 Mutta sellasta tänään, pää lyö jälleen hieman tyhjää, see you later!2 kommenttia:

 1. Oon niin kade jos pääset näkee valaita ja niitä pingviinin näkösiä Lunneja! Mä oisin halunnu, mutta sillon ei ollu season niille :( Sen sijaan päätin sitten ravintelissa syödä niitä :D Ei ollu kyllä hääviä, mutta tulipahan kokeiltua. Niin ja en mä muuten ois niitä syöny, mut kuulemma niitä Lunneja on niin paljon, etä niitä on pakko tappaa ja ne valaat ei kans kuulemma oo harvinaisii mitä "kalastetaan". Pidähän lystii! Haluun sit nähä sun tröjan kun se on valmis, saatko siihen ihan aidon luonnollisen käsintehdyn langan?
  t: Linda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihan pakko mennä kattomaan kun kuulemma Islannin parhaat valasretket lähtee tuosta Husavikista (joka on jonku 50km päässä Akureyristä), eli todellaki meen! :P Otan sit paljon kuvia. <3 Tänään kävin just ostamassa langat (ihan aitoa Islannissa tehtyä villaa), 402kr/kerä, eli 2-3e. Meni kyllä varmaan yli tunti ku yritin päättää värejä. :D

   Poista