sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Laskettelupäivi

Jes, pääsin tekemään yhden asian jota olen halunnut täällä ollessani tehdä: syödä halpaa Skyriä, no ei vaan...
Skyr! yks semmone odottelee jääkaapissa, makuna caramel.
Kävin laskettelemassa Hlíðarfjall vuoren laskettelukeskuksessa (http://www.hlidarfjall.is/en). :) Päädyin suksiin sillä koin laudaa turhan haastavaksi. Viimeksi taisin lautailla Himoksella ehkä vuonna 2008. Joten aikaa on mennyt viime kerrasta ja ajattelin kokeneempien seuralaisteni (työpaikalta Linda ja Marta) turhautuvan jos olisin yrittänyt lautailua, sillä se olisi ollut hidasta menoa. Maisemat jo sinne mentäessä oli henkeä salpaavat (vaikkakin oli melko pilvistä), mutta Akureyri sieltä katsottuna ja vuonon näkeminen kokonaisuudessaan oli upeaa. (Kuvia pitäisi saada niitä klikkaamalla isommaksi!) :)


Hiihtokeskuksen parkkipaikka, alhaalla näkyy Akureyri ja Eyjafjordur -vuono :) 
Suksivuokraamo ym.
Reittikyltti
Mäkiä
Ensin kokeiltiin laskemista pienemmässä sompahissimäessä ja kyllähän se sieltä selkärangasta jotenkin tuli. Minulla oli myös ihan oikea hiihdonpettaja (Linda, jonka kanssa vietän ainakin osan ensi viikosta koulujen nuorisotiloilla), joka neuvoi myös vähän oikeaa tekniikkaa.
Tuolihissi lähtökuopissaan
Ja ylhäällä, oltiin ilmeisesti noin 900/1000 metriä meren pinnasta.
Ylhäällä tuuli jonkin verran, ja onneksi olikin laskettelulasit mukana.

Tyylikäs laskettelija, safety first!

Päivän asuna oli Raiskin toppahousut, Haltin kuoritakki,
todella vanhat lasten hanskat (joissa on suomenlippu!),
Top Sport Palokasta ostettu kaulaliina ja itseneulottu musta pipo. :)
Ikinä ennen en ollut varmaan kypärää käyttänyt lasketellessa (kröhöm), mutta kaikilla muillakin oli, ja se suojasi hyvin korvia tuulelta. Ensimmäinen lasku oli melko jännittävä, ja kun ei oikein tiennyt mistä pitää laskea, lumen valkoisuudesta meni ihan sokaistuksi, mutta en kaatunut kertaakaan. :) Jaloista löytyi uusia (täriseviä) lihaksia, ja lopulta laskettelu oli jo mukavaa, kun pystyi välillä irrottamaan katseenkin maasta.
Maisema oli kiva vaikkakin melko pilvinen
Tuolihissin jälkeen pääsi vielä ylöspäin sompahissillä,
mutta mäki siihen suuntaan oli jo aivan liian jyrkkä ja pelottava minulle.
Rrready, stedy, GO!
Laskettelun jälkeen sain kyydin kaupoille ja ostinkin jääkaapin täyteen ruokaa. Jouduimme etsimään soijaa kahdesta eri kaupasta, kasvissyönti ei täällä taida olla kovin in. Mätä hai ja lampaan päät on. These people are weird. ;) 
Huomenna täälläkin vietetään jonkinlaista laskiasmaanantaita, kaupoissa oli jotakin tuulihatun ja pullan yhdistelmäversio-laskiaispullaa. Tiistaina syödään suolaista lammasta ja hernekeittoa. Ja keskiviikkona lapset pukeutuvat ja laulavat kaupungilla ja haluavat näin olen karkkia (http://www.whatsonwhen.com/sisp/index.htm?fx=event&event_id=71375). :)

2 kommenttia:

 1. Akureyri looks like a great city? Where is it somewhere? :-)

  Nice to see your blog!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks. I bet you know where Akureyri is! ;) It's in Iceland if I must say.

   Poista