maanantai 6. helmikuuta 2012

Matkapäivi

Matka oli pitkä, mutta täällä ollaan, siis Islannin Akureyrissä. Pää lyö nyt 20h matkustamisen jälkeen lievästi tyhjää, mutta lyhyesti matkustamisesta tulivuorten maahan.

Matka alkoi sunnuntai-maanantaiyönä puoli yhdeltä, lähdönhetki oli haikea, mutta ehjinnahoin siitä selvittiin kohti uusia maisemia Mirjamin ja Hannan kanssa. Helsinki-Vantaalla lentokoneeseen kohti Osloa päästiin puoli kahdeksan aikaan, mutta joidenki tamperelaisten jääsulattajamiesten takia jouduttiin odottelemaan sulatteluun pääsyä ja ensimmäistä kertaa näin lentokoneen tankkauksen. Tunti siis lähdettiin myöhässä liikkeelle, Oslossa lievässä paniikissa etsittiin porttia, sillä koneen kohti Reykjavikia piti lähteä jo kello 10, mutta onneksemme sekin oli myöhässä.


Levitin juuri Tax Freestä ostetut
suklaarusinat Keflavikin lentokentälle

Keflavikin lentokentälle saavuttuamme oli jälleen pakko mennä tax free kaupoille, joten myöhästyimme bussista Reykjavikiin ja päädyimme hieman kalliimpaan taksikyytiin. Taksilla ajelu olikin kuin turistimatka, sillä kuskimme esitteli meille kaikki tönöt matkan varrelta. Sää oli myös melko karu, kova tuuli ja lumeton sade, joka oli sulattanut kaiken lumen Reykjavikista. Reykjavikin bussiasemalle päästyämme odottelu jatkui Mirjamin yhdyshenkilöä odotellessa (kello oli tässä vaiheessa kolme Islannin aikaa, eli kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa) ja loppujen lopuksi kävi ilmi, ettei hän ollut saanut viestejä saapumisestamme ja tässä ajassa jo seuraava lentokenttäbussikin kaarsi pihaan. Veimme Hannan ja Mirjamin majapaikkoihinsa (jotka olivat todella mukavan oloisia) ja pientä autokyyditystä Reykjavikissa ennen minun heittämistä sisämaan lentokentälle. 


Sateinen auringonlasku Reykjavikissa


Nelirivinen lentokone

Sisämaan lentokone oli pienin millä olin ikinä matkustanut ja hyvin se pomppikin ilmakuopissa. Aurinko laski mereen ja tuntui kuin vuoret olisi koskeneet lentokoneen pohjaa (niin korkeita ne oli). Vuorten väleissä välillä näkyi pieniä valoja, taloja oli vuorten kupeessa keskellä ei mitään. 45 minuutin matka Reykjavikista Akureyriin meni todella nopeasti monttu auki maisemia tuijotellessa.

Islanti lentokoneesta
Ensivaikutelma (pimeässä) on että Akureyri on kaupunki vuoressa (jossa oli myös iso vilkkuva sydänvalojuttu) ja tiet on todella jyrkkiä. Minua oltiin vastassa kentällä, käytettiin kaupassa ja vietiin kämpille, joka on hieno kellarihuoneisto (ainut miinus on ikkunien pienuus), mutta minulla on jopa oma ovi!
Huomenna käyn tutustumassa työharjoittelupaikkaani, joka on noin kilometrin päässä, saa nähdä, miltä Akureyri näyttää valoisalla. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti