tiistai 7. helmikuuta 2012

Tutustumispäivi

Hae!

Aamusella menin Rosenborgiin tutustumaan (työharjoittelupaikkani). Matkalla oli todella pitkät kirkon portaat, niitä on kuulemma 105, joten aamujumppa oli siinä, ja kunto saattaa tulla kasvamaan tän reissun aikana.


Minulle esiteltiin paikkoja ja ihmisiä, Rosenborg on nelikerroksinen iso talo, jossa on toimintaa kaikenikäisille. Alakerrasta löytyy muun muassa ompelukoneita & kankaita, huovutustila, puutyötila, savityötila ja kangaspuita, saan sinne mennä milloin haluan, kunhan vain maksan käyttämistäni materiaaleista. :) Olin kenties innoissani jo tästä.

Kakkoskerroksesta (ja muistakin) löytyi perusnuorisotiloja pleikkareineen, pingis -ja biljardipöytineen, tietokonehuonetta, bänditiloja ja studio! Toimistotiloja oli ripoteltu sinne tänne, ja minua esiteltiin monille ihmisille joiden nimiä en muista (nimet on muutenkin niin kummallisia täällä). :D Kolmoskerroksessa oli työttömille nuorille aktivoivaa toimintaa (vähän niinkuin työpajoja) ja neloskerroksessa toimii nuorisotila 16-25 vuotiaille nuorille, jossa oli myös juhlasali näyttämöineen. Paikka oli siis aivan uskomattoman hieno!

Vielä en tiedä, mitä tulen tekemään harjoitteluni aikana, mutta erityisen hienoa on, että saan itse valita, mitä haluan tehdä. Pidämme huomenna palaveria paikan pomon kanssa siitä, mitä mahdollisesti tekisin lähiviikkojen aikana.

Lounaalla kävin Subwayssä, jonne sattumalta saapuivat juuri tapaamani työtoverit (jotka toimivat nuorisotaloilla eri puolilla Akureyriä) ja he veivät minut shoppailemaan Akureyrin ostoskeskukseen! Löysin viimehetkien alennusmyynneistä kevät-takin ja kivan neuleen. Ruokakaupassa oli paljon X-tra -merkkisiä tuotteita suomalaisin tekstein sekä Vaasan hapankorppua nimellä Finn Crips. :D


Jotenkin en oo koskaan huomannu, että noissa on teksti myös muilla kielillä!

Sää on ollut todella lämmin (+6-10), mutta tuulinen. Vuodenaikaan nähden kuulemma todella erikoista, muu Eurooppa jäätyy ja Islanti sulaa. Lunta on kuitenkin vielä tämän talven aikana odotettavissa. Kaupoissa käynnin jälkeen sain kyydin asunnolleni, ja vielä takaisin Rosenborgiin, jossa oli iltapäivä toimintaa lähialueen 5-7-luokkalaisille. Jo melko väsyneelle suomalaiselle hyperaktiiviset lapsukaiset olivat hieman liikaa, joten päätin mennä huilaamaan hetkeksi ennen paluuta takaisin ilta-nuorisotilatoiminnan tutustumiseen.

Minun kotikatuni
Taloni, eli minun huoneisto on tuolla ihan kellarissa, noista pienistä ikkunoista ei näe, jos ei nouse seisomaan tuolille :D
Muutoin kämppä on vallan mahtava!
Nuoria paikalla oli vain kourallinen, mutta tapasin mahtavan Svavan, joka tekee työtä, jota minä haluaisin tulevaisuudessa tehdä (luultavasti tulen olemaan hänen kanssaan paljon tekemisissä)! :) Tällä hetkellä hän työskentelee Punahilkka -lastennäytelmän parissa, jonka puvustuksessa ehkä autan, ja järjestää erilaisia tanssikursseja (muun muassa vatsatanssia ja "kehontuntemusliikuntaa", sekä minullekin tuttua jatzia), sekä aikoo järjestää kirpputoritapahtuman (nuoret saavat tuoda omia vaatteitaan myyntiin) Rosenborgin tiloissa, jossa saan myös auttaa! Häneltä kuulin, että Akureyrissä on tankotanssipaikka! Olen enemmän kuin iloinen. :)

Mutta nyt hyvin väsynyt Päivi menee yöpuulle, sillä huomenna aamuni alkaa savitöillä, sekä harjoittelusuunnitelman teolla! I love this city!

1 kommentti:

  1. Ihanaa Päivi, nyt mäkin pääsen tiirailemaan kätevästi sun kuulumisia :)

    VastaaPoista