keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Tsekkiläistä ruokaa ja kirpputorihuveja!

Viikonlopun olin nätisti kotosalla lauantain Godafoss -reissun jälkeen, sunnuntaina sain kutsun Gula Villanin (majatalon) sunnuntai-illalliselle. Osa yliopistovaihtareista asuu siellä ja osa toisessa Utstein -majatalossa. Ideana on, että joka sunnuntai joku majatalossa yöpyvistä vaihtareista tekee oman maansa ruokaa kaikille. Viime sunnuntaina ruoka oli Tsekkiläistä. (http://en.wikipedia.org/wiki/Czech_cuisine)


Alkuruokana oli Gulassikeittoa, pääruokana uunissa kypsytettyä lihaa,
perunajuttua, kaalia ja pinaattia. Näyttääkö tutulle Ilona? ;)
Humakkilainen kulttuurituotannon opiskelija Ilona on Tsekeissä korkeakouluvaihdossa, Ilonan blogia voi käydä kurkkailemassa tuolta: http://ilonajapraha.blogspot.com/ :)

Minun lautanen näytti tältä

Jälkiruokana omenastruudelia, ruoan kanssa tarjottiin myös viiniä
Lupasin auttaa suomalaista Annikaa hänen kokkausvuorollaan, hän on kerennyt tehdä jo makaroonilaatikkoa sekä perunamuussia ja lihapullia. Minä voisin tehdä pannukakkua! Oli kyllä vallan mukavaa höpistä vaihtarityttöjen kanssa, neuloin (sain palvontaa toiselta neulojalta ja esittelinkin kaikki mukana olevat itseneulomani asusteet) ja seuraavaksi päiväksi sovittiinkin treffit kirpputorien tutkimisen merkeissä.

Jaksoin tepastella kotiin vasta yhden aikaan yöllä, tuossa näkyy vuoressa oleva valosydän 


Vilkkuva sydän muistuttaa iltaisin ihmisille olemaan ystävällisiä toisiaan kohtaan. Ja se oli ensimmäinen asia, mitä näin Akureyristä lentokoneesta. <3 Silloin taisi mennä vähän kylmiä väreitä.Punainen risti oli täynnä tavaraa pienessä koossa, melko hyväkuntoisia: henkkamaukkaa, topshoppia ja tietysti perus-muodottomia-kirpparirytkyjä. Kokoa kaupalla saisi olla enemmän, sillä laatikkojen pohjia joutui oikeasti kaivamaan kantapäät ilmassa. Mutta olin innoissani kuten olettaa saattaa, ja minulla oli vaihtareista isoin saalis (yllättävää, eikö)..Korillinen tavaraa maksoi 2000 kruunua, euroissa noin 12e. Pussista löytyi pikkulaukku, punaiset ballerinat, pitsiyläosainen mekko, pari pitkähihaista, raita t-paita, toppi ja villainen t-paita. :) Olen shop-a-holic. Olen jo päättänyt, että myyn tavaroitani keväämmällä kirpputoritapahtumassa (jonka järjestelyissä autan, olen tehnyt siihen jo mainoksia). Yritän siellä päästä huonommista vaatteista eroon tai sitten vien ne tuonne kirpparille. Muutoin laukku hajoaa liitoksistaan ja makselen monia euroja lisäpainosta. :) 


Punaista ristiä vastapäätä on Pelastusarmeijan kirppari, jossa tilaa on, mutta vaatteita ei juurikaan, hinnat ovat myös kovempia. Löysin sieltä kuitenkin ihanan muumipapan penkin (en siis ostanut, kuvailin vain):


On se ehkä hieman korkeampi kuin se muumipapan penkki,
mutta muutoin aika samanlainen. Se pyöri.
Töissä olen ollut Rosenborgin Troja-nuorisotilalla, jossa hulinaa on tulevan Samfes-tapahtuman ansiosta. Nuoret keräävät rahaa Reykjavikin nuorisotapahtumaan menoa varten, jonne minäkin olen menossa huomenna torstaina. Hmm oli pieni viestintäkatkos ja selvisikin että reissuun lähdetään perjantaiaamuna (kertoo hieman siitä kuinka kartalla täällä ollaan aina välillä). 
Perjantaina siellä on tanssiaiset (onneksi löysin mekon ja nätimmät kengät, joita käyttää) ja lauantaina laulukilpailu, joka näytetään jopa televisiossa. Akureyrin ainutta osallistujaa olin yksi ilta kuulemassa, oli tosi ihana. Tyttöjen pieni bändi, jossa oli laulaja, pianisti ja kaksi viulistia. Oli melko ammattimaisen kuuloista toimintaa, eli hienoa. Luultavasti en mene laulukisoja seuraamaan, sillä haluan tutkia Reykjavikia (ts. shoppailla jättikirpparilla ja ostarilla). Majoitun Mirjamin luona, ja on kyllä ihanaa nähdä tyttöjä pitkästä aikaa. Keksinkin että aion olla siellä myös alkuviikon ja käydä tutustumassa tyttöjen harjoittelupaikkoihin. Seuraavassa tekstissä tuleekin olemaan kokemuksia Reykjavikista! 


Nuokkarilla tutkin tärkeitä sanoja! (sain nimittäin lempinimen Finsku!
mutta nyt se on muuttunut pelkäksi P.ksi.) 
Sjaumst! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti