lauantai 11. helmikuuta 2012

Shoppailupäivi

Otsikko kertoo jo lähes kaiken; ja kuva miljoona sanaa:

Löysin sen halvimman lankakaupan! Ja valikoimaa riitti.
(vaikeinta villapaidan teossa on värien valinta)
Kaikista langoista sain kuvioiden värit rajattua näihin yksilöihin. <3

Ja siinä päivän "shoppailusaldo":
langat (yllättävän neutraaleja), söpöt (ja kalliit puiset) puikot, puhelinliittymä, farkut ja kynsilakkaa :)
Tässä kaupungissa on kyllä mun makuun liian vähän kauppoja (vain yksi isompi ostoskeskus!), täytynee tehdä kunnon shoppailureissu Reykjavikiin, nyt olis hyvä aika kun monissa kaupoissa on yhä loppualet. :P eli sinne meni Erasmus-tuet.

Kauppakeskus oli kaukana niin "jouduin" hieman kävelemään. Keskellä kuvaa näkyy joki, joka jakaa kaupungin kahtia, tää on vähä niinku Turku! :)

Mutta palataan hetkeksi vielä perjantaihin:
Perjantaiaamun työmatkalta.

Aamusta suunniteltiin Punkturinn -osaston porukan kanssa suunnitelmia ensi viikolle, ja ne ovat melko avoimia. Olen mukana lasten iltapäiväkerhoissa: teen heidän kanssaan muun muassa helmistä eläimiä, mosaiikkitöitä ja kankaanpainantaa. Muina aikoina saan tehdä omia juttuja, tutustua työporukkaan ja eri toimintoihin ja neuloa Islantilaista villapaitaa! :P Tein jo suunnitelmat sen kuvioinnista, ja minulla on jo kahvi/neulontaseuraa eli työpajoja ohjaava Marta Puolasta (asunut Akureyrissa jo useampia vuosia). :)

Minu piirros/yhdistelmä eri kuvioista ja malleista.
Eniten tämänlainen siitä tulee. :)
Ja niin, kerroin että olen opiskellut hattuja (ja asusteita), niin he haluavat, että pidän jonkinlaisen Hattu-työpajan. Apua! :D Mutta se voisi olla yksi osa minun projektiani täällä. Toinen on kirpparitapahtuma. Jotakin enemmän nuoriin liittyvää pitäisi kyllä keksiä. Opintoihini täällä siis kuuluu, että olen ensin harjoittelussa ja sitten teen jonkinlaisen kehittämisprojektin työpaikan tarpeisiin. Ja kyllähän nyt ihmiset hattuja tarvii. ;)

Pupupariskunta ompeluhuoneen seinällä.
KangaspuutSaviankkoja ja maisemaa, joka näkyy
savea työstäessä, melko rentouttavaa.

Iltapäivästä menin koululle katsomaan "prom"-tapahtumaa, joka oli koulun kymppiluokan organisoima. Pieniä näytelmiä, ja yksi isompi, ainut mitä näytelmästä tajusin, oli lause: Kasper ja Jesper ja Joonatan. Laulut siis kuulostivat tutuilta. :)

Voiko olla söpömpiä pukuja!
Olen huomannut, että väsyn todella helposti täällä ja se on johtunut kielestä. Kuulen sitä todella paljon (aina minun ympärillä ei "jakseta" puhua englantia), joten vain yritän kovasti ymmärtää islantia kuitenkaan ymmärtämättä sanaakaan (muutamia ruotsin kielisiä "laina"sanoja vain). Jokin kielikurssi olisi ollut ihan kiva, mutta niitä valitettavasti järjestettiin ainoastaan syksyllä.

Perjantaina tapasin myös ensimmäisen suomalaisen täällä! Todella mukava tyttönen, jonka kanssa voi välillä hengähtää kieliongelmista. Meidän piti alustavasti lähteä vähän liikkeelle lauantai-iltana, mutta tuli esteitä niin pähkäilen kovasti uskaltaisiko sitä lähteä ihan yksin! Iik. :D Telkkarista tulee islannin euroviisukarsinta!

2 kommenttia:

 1. Miumiu, kultu, miltä saarielämä tuntuu?

  Oon aika kade vaikka ootki päätyny nuin pieneen pitäjään, kuulostaa kauheen kivalta nuo harjotteluhommat. Täällä starttaa vikan viikon opparipaniikki ja 20 tunnin annos iltasiivousta maanantaina joten kelepais mullekki ennemmin savityöt ja söppänät lapset söppänäpuvuissa :-D Kommentoin taas kuhan muistan, keep up the good work!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä saaressa on tuulista. On tää kyllä pienempi paikka kun ajattelin, mutta sisältää kyllä lähes kaiken (jotkut keväisemmät kengät pitää varmaan ostaa sieltä Reykjavikista, parin viikon päästä sinne). :P Voimia opparihommiin, you can d it! <3 On ollu vähän sellasta ettei oikein tiiä miten tää kouluun liittyy, kun teen vaan juttuja itelleni, mutta muissa kerroksissa sitten on niitä nuoriaki. :D On kyllä rento alku ku voi vaa touhuta omiaan, tänään aloitin semmosen mosaiikkipeilin teon, siihen tulee pingviinejä ja lunneja. :P Kiva kun kommentoit (ja voisit joskus sitä omaaski blogia päivitellä). ;) <3

   Poista