lauantai 26. toukokuuta 2012

Reykjavik þú vekur mig

Sykurin (bändi) sanoja lainatakseni Reykjavik Akureyriin verrattuna on melko iso ja eläväinen kaupunki. Jopa allergiatkin alkoivat viikon aikana vaivaamaan, koska Reykjavikissa on muutama istutettu puu!

Pääkatu oli melko täynnä kaikenlaista turisti-kauppaa
Kissoja Reykjavikissa on miljoonia!
Viikko Reykjavikissa meni oikein mukavasti shoppaillen, nähtävyyksiä katsellen ja museoita kierrellen (no kahteen museoon jaksettiin mennä). Toinen oli merimuseo ison rannikkovartioston laivan kera.


Kalastaja esittelee Möhkäkalaa
Tuohon harmaaseen paattiin saatiin esittelykierros
Islannissa oli kalasota, he halusivat pitää kalavedet itsellään
ja katkoivat brittien siimat, josta britit ei juuri ilahtuneet
Vähän kuin Titanic
Toinen museo oli nimeltään phallogical museum, eli hmm melko iljettävä "elin" museo. Noin 200 eri eläinten ja jopa ihmisen elintä sieltä löytyi. :D

Ainut museo koko maailmassa tuosta aiheesta niin olihan siellä käytävä
Tuommoinen olis tappajavalaan "se"
Nähtävyyksistä mentiin hissillä Hallgrimskirkjan tasanteelle 8 kerrokseen, eli noin 75 metrin korkeuteen. Sieltä näki Reykjavikin hienosti.
Kellon yläpuolelle pääsi hissillä 500 kruunun hintaan
Reykjavikin pääkatu
Joutsenlampikin näkyi tornista
Sää oli mukavan sateeton koko viikon, joten oli mukavaa kierrellä ja tutkia paikkoja. Kävimme muutaman kerran ulkona syömässä, tietysti siinä paikassa, jossa keitto tarjotaan ison leivän sisällä ja yhdessä kivassa kasvisravintolassa, joka oli vieläpä melko edullinen!
Superhyvää kasviskeittoa
Kiva kasvisravintola, pinaattilasagnea riisillä ja salaatilla, nam!
Olipas niitä kuvia ja asiaa paljon, täytynee vielä kirjoitella autoreissusta vielä erillinen teksti. Suomessa menee mukavasti, kävin jo tutustumassa kesätyöpaikkaani ja vaikuttaa kyllä kivalta. Kaunis saari Tuomiojärvessä, tervetuloa vaan käymään siellä sitten kun saari avataan 5.6! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti