perjantai 4. toukokuuta 2012

Lopun alkua

Islantiin kuuluu hyvää, käväistiin Villen kanssa Myvatnilla toistamiseen kun työkaveri kävi sopimassa kesätöistään (Guesthousessa Myvatnilla -kävisi minullekin) ja meillä oli aikaa kiertää Dimmuborgirilla. Aamu oli melko sumuinen niin kovin kummoisia kuvia ei saanut, mutta laavakivimuodostelmat oli silti ihan vaikuttavia.

Oli vähän unihiekkaa silmissä...
Kirkja eli laavakivi -kirkko
Kahvihetken jälkeen käytiin katselemassa kuplivaa mutaa (oli jokin hienompi nimi jota en muista), haju oli kananmunainen, ja hiekka oranssia. Paikassa oli myös aika kovalla voimalla höyryä päästäviä kivikasoja.
Höyryävä kivikasa -ja joku pariskunta

Höyryhyökkäys!
Myvatn on hyvin laavaperäistä aluetta, ja laava on muokannut maastoa ties minkälaiseksi. Näin myös kohdan, jossa Eurooopan ja Amerikan mannerlaatat työntyvät poispäin toisistaan (1 cm verran vuodessa!).

Akureyri on Amerikan laatalla, en edes tiennyt! 

Poikettiin matkalla myös Godafossilla. :)
Silti tahdon vielä Myvatnille uudestaan, siellä olisi nähtävänä muun muassa Blue Laguunin kaltainen uimala, kraateri, luolia ja vähän matkan päässä Krafla-tulivuori ja Dettifoss -vesiputous!

Töissä käänsin Rosenborgin nettisivuja islannista englanniksi (apuna google translator & islantilaiset työkaverit), savimaljakko ja Puffin-mosaiikkitaulu on myöskin työn alla yhä.. Aloitin myös tekemään toista islantilaista villapaitaa! Ville sai itse päättää/suunnitella haluamansa kuviot. :) Villapaidan voi onneksi tehdä loppuun Suomessakin. Uiminen on myös kuulunut kovasti meidän aktiviteetteihin, ostin 10 kerran kortin Akureyrin uimalaan, ja on hieman kiirus jo käyttää se loppuun, mutta hyvä että tulee siellä käytyä. Se on niin mukavaa.

Akureyri -minun toinen kotikaupunkini
Viime perjantaina käytiin Saudarkrökurissa katsomassa työkaverin bändin keikkaa, ja hengailemassa muutenkin. Saatiin kyyti, ja oli mukavaa.

Contalgen Funeral

On hieman harmittanut kun "viimeinen" opiskelijavappuni meni täällä, eikä huojuessa Harjulla/Kirkkopuistossa. Mutta toisaalta, tuli kerrankin vappupäivänä lähdettyä piknikille suomalaisten kanssa. Keli oli myös mukava, grillailtiin Glera -joen rannassa. Tehtiin Villen kanssa simaa ja vein sitä töihinkin, kovasti ihmettelivät miksi suomalaiset juhlivat vappua niin kovin.. Islannissa vapunpäivä on myös vapaapäivä, mutta sitä ei juhlita niin paljoa kuin Suomessa.

Minulla oli silti "valkoinen lakki"
Keskiviikkona oli synttärien juhlintaa Utsteinissa ja torstaina työkaverit halusivat hyvästellä minut "virallisesti". Vielä en kyllä suostu lopettamaan, varmaan ensi tiistaihin asti siellä käyn (Puffin -taulu, savityö saattaa jäädä nyt kyllä tekemättä).. Läksiäislahjana sain kirjan Akureyristä halien kera, meinasin vähän liikuttua.

Kävelyllä tuli vastaan kissa (- ei kovin yllättävää Islannissa)
Akureyrin pääkatu ja tulppaaneja
Pitäisi kai pikkuhiljaa ruveta pohtimaan blogin lopetusta, voi olla että kirjoitan jotain englanniksikin, jotta ihanat täällä tapaamani ihmisetkin ymmärtäisivät. :) Nyt on aikalailla tasan kaksi viikkoa vielä eloa Islannissa.  Ensi viikolla vetelen naruja yhteen ja loppuviikosta vuokrataan auto, pakataan laukut ja ajellaan kohti Reykjavikia, jossa vietetään viimeiset päivät. Sjaumst!

1 kommentti:

  1. Juuri olen katsomassa huomispäivän aikatauluja Akureyrin suhteen (sinne linkalla) ja oli hyvä lukea tämä blogikirjoituksesi kahden päivän tuoreena :)

    Jari-Pekka Laitio-Ramone

    VastaaPoista