sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Katsaus päivään Myvatnilla

Yes, I'm home now. Tuntuu kummalta, mutta iloiselta. Islannissa tuli vietettyä yksi elämäni parhaimmista talvista/keväistä, vaikka kovin keväiseltä ei siellä koskaan tuntunut. Suomessa on lähes kesä, puiden vehreys ja paljous hieman yllätti. Ja lämpötila -niin ihanan lämmintä! ja vielä ei ole edes ihan kesä, miten sitä kestää joitakin 30 asteen helteitä.

Kämppä on supersotkuinen, peti on olohuoneessa alivuokralaisen jäljiltä ja tahtois puunata joka kulman (pölyä on aika kiitettävästi -huomaa, että tämä on viimeiset 3-4 kuukautta ollut poikien kämppä). No se Suomesta, vielä voisin palailla Islannin retkiin, joita loppu aikana tuli tehtyä hurjasti -kilometrejä auton ratissa kertyi noin tuhat. Käytiin tosiaan Myvatnilla Villen kanssa katselemassa vesiputousta, tulivuorta, kraatereita ja uimassa Myvatn Nature Bath:ssa. Myvatn on noin 90 km päässä Akureyristä sisämaahan päin.

Dettifossilla
Vesiputoukset on kyllä kivoja, Dettifossilla käveltiin paljon ja löydettiin reitti hieman alemmas, josta näki koko putouksen, vaikkakin vähän kaukaa. Paikasta löytyi myös todella hienoa mustaa hiekkaa, jota oli pakko tuoda Suomeen asti. :)

Parisuhdepotretti Dettifossilla
Selfoss oli Dettifossin yläjuoksulla
Tulivuoren viereltä löytyi tuttua kuplivaa mutaa ja tuommoinen kumma höyrylaitos. Vierellä oli myös isompi voimala ja jokapuolella kananmunainen tuoksu.

Veikkaan, että tuo on Krafla -tulivuori
Päivi tulivuorella
Craater Viti -cool with Viti
Jänniä värejä ja lunta
Päivän lopuksi menimme Myvatn nature bath:siin, jossa uimalasit olivat tarpeettomat veden hailean sinisen sameuden vuoksi. Paikassa ei ollut juuri ketään, ja mukavasti siellä muutama tunti vierähti.

Vähän kuin Blue Laguun

Paikassa oli myös "sauna" eli höyryhuone

Rentouttava paikka
Viimeinen viikko vierähti Reykjavikissa, jossa muun muassa shoppailtiin Kringlanilla, pyörittiin keskustassa ja museoissa ja vuokrattiin auto päiväksi -siitä vielä lisää kunhan saan kuvat koneelle. On paljon kaikenlaista hommaa, ja jopa oikeuteni Suomen sosiaaliturvaan on vahvistettava. Eli blogin kirjoittelu ei ole vielä ohi. :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Ja Onnea teille koira"vauvoista"! :)

   Poista
 2. Hei siistii! Ois kiva treffata sit heti kun mäkin oon kotiutunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä kummalta olla kotona, mutta ihan kivaa. Jes joo, olis tosi kiva kyllä nähä. :)

   Poista