sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Reissailu on kivaa

Melko vaiherikas viikko takana, maanantaina lähdin extempore-reissulle vaihtareiden kanssa, he olivat vuokranneet auton jossa oli tilaa minullekin. Päämääränä oli Vatnsnessin vuono, jossa hylkeet majailee.
Rantamaisemaa

Tuossa voisi olla yksi hylje (olisin ollut niin onnellinen),
mutta tuonne pääsee ehkä myöhemminkin niitä bongailemaan
Sää oli todellinen "window weather" -näyttää lämpimältä ja aurinkoiselta mutta kun astut autosta ulos huomaat olevasi keskellä hirmumyrskyä. Se tuuli oli jotain maailman kauheinta, myötätuuleen pomppi leijuen ilmassa ja vastatuuleen silmät vuoti ja tuntui, ettei koskaan pääse perille. Joidenkin tietojen mukaan tuulen nopeus oli 24m/s. Hylkeet loistivat poissaoloaan, ja vastatuuleen hoipertaessa tunsi elämän loppuvan. Maisemat oli tosin kauniita, autosta katseltaessa.

A rainbow!

Ajelimme Kolugljufur-vesiputoukselle, joka todella veti vertoja Godafossille. Virtaavan veden katseleminen on jotain niin rauhoittavaa ja jännittävää yhtäaikaa. Elämä on juuri siinä hetkessä.

Oli kivaa kun pääsi niin lähellä ja kuvia sai monesta suunnasta


Iloinen turisti

Yksi vaikea nimi muiden joukossa. Pikkuhiljaa alkaa osaamaan lausua näitä,
mutta yleensä ekalla yrittämällä minua ei ymmärretä
Tytöt alkoi olla kärttysiä ja nälkäisiä, mutta minä ja kuskimme lähdimme kiertelemään vesiputouksen kanjoneilla. Yritin hypätä puron yli ja kaaduin laskeutuessa (keskityin ehkä liikaa yli pääsemiseen), sekä kuorrutin kenkäni toisessa purossa kauniin ruskeaksi, jotenkin kuvittelin jään kestävän, mutta hups ei. Varpaat ei onneksi kastuneet. :D
Oli todella kaunis paikka
Seuraavana paikkana oli huoltsikka -kasvispita ja ranskalaisia. Kello läheni jo seitsemää, ja halusimme vielä uimaan, Hofsosin uimala oli menossa kiinni, joten halusimme ottaa selvää Grettislaugin kuumasta lähteestä. Vihdoin pääsin lojumaan kuumaan lähteeseen, jonka lämpötila oli kieltämättä alhaisempi kuin monissa uimaloiden altaissa. Saimme vaihdettua vaatteet sisätiloissa, ja tähdet alkoivat tuikkimaan kun kastoimme varpaamme altaaseen. Olo oli jotain uskomatonta. Altaan pohjasta löytyi kuumia kohtia, ja pieniä kuplia pulpahteli pintaan siellä täällä, bubbles bubbles! :)

Grettislaug! Loved it!
Tiistaina päätin olla superaktiivinen työntekijä, ja sainkin monta asiaa hoidettua. Hattutyöpajalla on nyt aikataulu (pääsiäisen jälkeen), muutama innokas on ilmoittautunut, sekä yritän kääntää Rosenborgin nettisivut englanniksi, google translater on uusi ystäväni (myös facebook-statusten kääntäjänä).

Loppuviikolla keskityin villapaidan tekoon, ja nyt voin ylpeästi ilmoittaa sen olevan valmis! Lämpimin ikinä omistavani vaate, en suostu käyttämään enää mitään muita villapaitoja. Ja se on mielestäni todella kauniskin.

Tuossa puuttuu vielä nappirivi,
mutta nyt sekin on jo tehty (se virkattiin)
Pääsiäisenä lähden vaihtareiden kanssa West fjordsiin jokavuotisille pääsiäisfestareille, ja siellä villapaitani pääsee tositoimiin. Kaikki kenelle olen festareille menosta puhunut on kehunut tapahtumaa. Itse festari on täysin ilmainen, maksamme ainoastaan kyydeistä (vuokraamme auton) ja majoituksesta. Festareilla esiintyy koko tapahtuman perustaja, Mugison, ja muutamia muita kovin mukavalta kuulostavia bändejä. Pitäisi perehtyä vielä hieman paremmin. Mutta superkivaa tulee olemaan varmasti. Pääsiäinen on islanniksi paska, joten jo sen takia pääsiäisaika on todella hauskaa.

Epäilyttävä jogurtti :D
Perjantaina lähdettiin työkavereiden kanssa "mökille" Siglufjörduriin, joka olikin huoneisto tehtaalta näyttävältä rakennuksessa. Kävimme hienosti syömässä; perunamuusia, suolakalaa, kasviksia, sekä jälkiruuaksi jätsiä. Oli todella hyvää. Ennen ruokaa saimme pääsiäismunat (paskaegg), jonka sisällä oli lelun sijasta mietelause islanniksi, minun meni: Mild er móður hjarta eli suurinpiirtein: Lempeys on äidin sydän.

Hienona syömässä
Oli hieno ja täyttävä annos
Siglufjördurin kirkko, kevät tulee
-pajunkissoja on jokapaikassa, täällä niitä käytetään talojen pensasaitoina
Loppuilta ja yökin meni pelatessa warewolf-korttipeliä englanniksi. Välillä tosin jouduin huutelemaan "in english" pelaajien joutuessa juonien pauloihin. Loppujenlopuksi rupesin osaamaan lukea pelaajia, ja tein pari mielestäni todella ovelaa temppua. Viini virtasi ja hauskaa oli, nukkumaan pääsin kahdeksan aikaan aamulla, joten tämä lauantai on mennyt aikalailla palautuessa.

Siglufjördurin kalastajakaupunki
Huomenna Rosenborgilla jatkuu Primadagar -tanssitapahtuma, aion mennä "body awereness" -tunnille, sitten ehkä vähän uimaan ja illasta minulle tulee vieraita Reykjavikista (Hanna & Mirjami). He tulevat tutustumaan Akureyriin ja harjoittelupaikkaani. Mukavaa.

Iltaisin on ollut paljon revontulia, vihdoin sain napattua niistä kuviakin!

2 kommenttia:

  1. Ei hitsi mä haluun Islantiin(kin)! Maisemat ja kuumat lähteet on vaan jotenkin niin uskomattomia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä niin onnellinen että vähän "sattumalta" tänne päädyin. :D Mahtava maa toden totta. <3 Olen rakastunut.

      Poista