keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Akureyri vs. Isafjördur

Yritetäänpäs päivitellä, olen näköjään hieman laiskistunut tämän blogin kanssa. Mietin usein, että nyt kirjotan, mutta sitten tuntuu että on vähän liian paljon asiaa kirjoitettavaksi, ja tulisi superpitkä teksti, jota kukaan ei jaksa lukea. Eli yritän nyt pitäytyä tärkeimmissä/kivoimmissa/hienoimmissa jutuissa. :)

Panorama-kuvien tekeminen on hauskaa, tuossa keskellä minun talo :)
Hanna ja Mirjami oli täällä minun luona Akureyrissä. Tuli itsekin käveltyä kaupungissa enempi, ja erityisesti oli hienoa vihdoin mennä kävelemään Glera-joelle. Oli kaikenlisäksi ihan mukavan aurinkoinen ilma.

Joen viertä pääsi kävelemään, jalat oli kyllä todella kipeät body awareness-tunnista,
tehtiin jalanheittoja sun muuta, mutta oli mukavaa. Tuli jatz-tunnit mieleen. :)
Teimme myös pupusämpylöitä ja pitsaa, sekä katsoimme Lost in translation-leffan, jossa oli hyvin samanlaisia tunnelmia kuin mitä täällä on kokenut. Välillä sitä tuntee olevansa ihan hukassa vieraassa maassa ja kaupungissa, ei tajua kieltä ja vain on ja tuijottelee. Hyvä leffa, suosittelen! Kävimme myös joulutalossa Akureyrin liepeillä (auki vuoden jokaisena päivänä!) ja kiipesimme vuorelle. Niin ja vuorten alla oli metsä, melkein kuin olis Suomessa kävellyt. :)

Minä vuorella, takana Akureyri
Keskiviikkona kävin työkavereiden kanssa laskettelemassa Hlidarfjall:lla, lumi oli jo melko märkää ja osittain jäistäkin. Toivon että siellä vielä jotain olisi keväämmälläkin, että Villekin pääsisi laskettelemaan sinne. Maisemat siellä on niin mahtavat.

Työporukkaa, tulee kyllä ikävä kun täältä lähtee, huipputyyppejä!

Lumi alkaa sulaa jo vuoriltakin, mutta sitä tulee vähän väliä lisää ja sitten se taas sulaa

Torstai-aamuna lähdimme Aldrei fór ég suður -festareille vaihtarien kanssa Isafjörduriin, Westfjordseille. Matka oli pitkä tien kiemurrellessa jokaisessa vuonon sopukassa. Mutta maisemat olivat jälleen mahtavat (ehkä kuitenkin hienoimmat tähän mennessä), joten matkan pituus ei juuri haitannut. 
Drangsnesissa olisi ihan kiva kylpeä (yksi ylimääräinen vuonokierros matkan varrella)
Mentiin myös jossain korkealla valkeissa maisemissa

Vuorilla oli paljon sumua, lennot oli sen takia myöhässä
Torstai meni siis matkustaessa ja hotellille majoittuessa. Käytiin myös syömässä Isafjördurissa. Hotelli oli noin 30 km päässä festivaalista, Nupurissa, keskellä ei mitään. Mutta oli kiva.

Perjantaina kävimme Bolungarvikin kylässä, ja osa porukasta kiipesi vuorelle. Olin jopa niin energinen, että jaksoin kiivetä. Mitään käsitystä paikan korkeudesta ei ollut, mutta oli se aika tuskaa. Maisemat oli jälleen aivan uskomattomat.

Reippaat kiipeilijät :) ja joka kuvassa minulla on minun villapaita, maailman paras vaate!
Festarit alkoi kuudelta, ja heti toisena soitti koko festarin perustaja Mugison. Festari oli siis täysin ilmainen, ja hyvin perinteinen paikka viettää pääsiäistä. Jokainen esiintyjä sai soittaa vain 20 minuuttia, joten bändejä tuli nähtyä todella paljon. Illan viimeinen esiintyjä oli Sykur, joka oli todella hyvä. Oli todella hauskaa.

Ensimmäisen päivän esiintyjät 
Lauantai meni melko samalla kaavalla, ilman vuorelle kiipeilyä tosin (sattuneesta syystä).. Menimme ensin syömään Isafjörduriin italialaiseen ja sitten festarialueelle. Itse alue ei ollut kovin iso, yksi lava pienessä hallissa.

Gudrid Hansdottir
(on tulossa muuten Suomeen kiertueelle, Jyväskylässä myös, stek it out!)
Tällä kertaa meillä oli omat festarit autossa parkkipaikalla. Olin ottanut 3 levyä matkalle, joten kuuntelimme niitä vaihtarien kanssa ja tanssimme sateessa. :D Minä kävin välillä tutkailemassa bändejä, ja onnistuin nappaamaan esim. Muckin rumpukapulan! Illan huippubändi oli kuitenkin Retro Stefson.

Minä ja vaihtarit, todistetusti joitain bändejäkin nähtiin! :P
Sunnuntaina lähdimme kotimatkalle puolen päivän jälkeen ja kiertelimme myös hieman "ylimääräisiä" vuonoja. Ja voi onnea, löysimme hylkeitä! Yksi hienoimpia hetkiä Islannissa. Ensin ne lekottelivat kallioilla, kunnes 4-5 niistä plumpsahti veteen ja tuli lähemmäksi tuijottelemaan meitä.
Siellä ne köllöttelee

Pieniä päitä tuijottelee
Maailmassa ei ole kyllä mitään söpömpää kuin merestä pulpahteleva hylje. Huippua.

Maanantai meni festareista palautuessa ja tiistaina paneuduin hattutyöpajan valmisteluun ja kirpputorimainoksen tekoon. Illalla kävin vaihtarien kanssa leffassa, Wrath of the Titans, huoh, se oli niin huono, että se oli hauska. Täällä on myös kummallista, että keskellä elokuvaa on tauko, ei mitään varoitusta (oli vielä joku hurjan jännittävä taistelukohtaus menossa) ja 5 minuutin tauko. Hassua, rupesin vaan nauramaan.

Tänään oli ensimmäinen hattutyöpajapäivä, joka meni todella hyvin. Työpajaan tuli viisi ihmistä, ja oli todella mukavaa ohjata heitä. Tänään kävin illalla vielä vähän potkimassa Taek Kwon Doossa, satutin vaan polveni alkulämmittelyssä (huomenna pitäis mennä uimaan aukinaisen polven kanssa auts, -no Islannin ihmevesi parantaa). Superaktiivista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti