maanantai 23. huhtikuuta 2012

Hrisey, mökkihökki ja joku kiva saapui tänne

Viikko sitten sunnuntaina lähdettiin vaihtareiden kanssa Hriseyn saarelle lautalla. Hrisey on vain 15 min lauttamatkan päässä Arskogsströndin kylästä. Hrisey on 7,5 km pitkä ja 2,5 km leveä, joten tasainen Eyjafjördurin helmi oli nopeasti nähty körrötellessä traktori-taksilla. Lopuksi menimme hai-kalastusmuseoon kahville ja kleinureille (islantilainen versio munkeista).

Keli oli oikein mukava Hriseyllä

Meillä oli traktor-taksi!
Poistumassa Hriseyltä
Illaksi vuokrasimme vaihtarien kanssa mökin jostain Dalvikin ja Akureyrin välillä, vuonon rannasta. Saunaa ei ollut, mutta kiva terassi pienellä uima-altaalla korjasi hieman tilannetta. Semmoisen voisin kyllä omallekin mökille kelpuuttaa, tai suomalaisittain paljun.
Vuoria mökin lähellä

Auringonlasku oli kaunis

Oli mukavaa köllötellä kylmän juoman kanssa katsellen vuoria ja tähtiä
Seuraavana päivänä saapui yksi kiva Suomesta, joten blogipäivitysten määrä vähenee vielä enempi (ei kehtaa olla näpyttelemässä kun toisella ei ole sitten tekemistä), työt kyllä hoidetaan (=hoidettiin) kunnialla, eli viime viikolla sai hattutyöpaja päätöksensä ja lauantai huipentui kirpputoritapahtumaan.
Joku tämmönen hurjimus tänne saapui
Heti tiistaina lähdettiin Villen kera vaihtarijoukolla auton kanssa Husavikin kautta Asbyrgiin.   

Näimme hylkeitä, jee!
Mustalla rannalla oli kiva kävellä

Matkalta löysimme myös maatilan 

- kera huutavan koiran

Olisin kovasti halunnut Dettifossille (Islannin -ja myös Euroopan, voimakkaimmalle vesiputoukselle), mutta tiet Asbyrgistä eteenpäin olivat talviteloilla. Välillä "näin talvisin" turhauttaa kun autolla ei pääse kaikkialle - Islanti laitetaan kesäksi valmiiksi turisteille. Vuoden päästä siis kesällä tänne! Guesthouset (majatalot) ottavat työntekijöiksi myös islantia osaamattomia. :) ja voisihan sitä kieltä vaikka hieman opetella. Jau takk!

Löysimme luolia ja turvetalojen jäänteitä

Asbyrgin kanjoni -puisto

Eläinpitoinen reissu -lopuksi löytyi vielä lampaitakin!
Päätin tällä kertaa pätkäistä tekstin kahteen, eli pian kirjoittelen lisää vielä viime viikonlopusta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti