tiistai 24. huhtikuuta 2012

Hyvästejä, laskettelua ja uintia rotkossa

Loput viime viikon arkipäivät menivät hattutyöpajan kanssa, ja kirpputoritapahtumaa valmistellessa.
Hassu hatuntekijä hattuinensa
Perjantaina työpajan päättymisen kunniaksi mentiin luonaalle kiinalaiseen ja illalla hyvästelemään ensimmäinen lähtevistä erasmusvaihtareista. Voi sanoa, että oli tunteikas ilta. Kaikki viimeistään tajusi, että täältä on ihan oikeasti pian lähdettävä, mutta se ensimmäinen on luultavasti aina pahin. 

Bye Lennerd!
Myyjiä lauantain kirpparilla oli mukavasti, mutta ostajat oli kadoksissa...
Sunnuntaina saatiin kyyti Siglufjördurin laskettelukeskukseen työkaverini Martan ja hänen kaverinsa kanssa. Laskettelukeskus oli vuonon sopukassa, ja mielestäni hieman lumisempi kuin Akureyrin keskus. Vielä kerettiin laskemaan, vaikka kausi alkaa olemaan lopussa.

Siglufjördurin vuoret

Alhaalla näkyy kaupunki ja alkava vuono
Oli hienoa, että saatiin sinne Villen kanssa kyyti, samalla mukavaa sight-seeingiä. Menin jälleen suksilla, mikä nyt sujuu jotenkuten auttavasti, ja en kaatunut vieläkään!

Parisuhdepotretti!
Laskettelun jälkeen menimme kahville ja kakuille Siglufjörduriin ja päätimme lähteä uimaan. Villen kanssa meinasimme Akureyrin omaa ulkouimalaa, mutta Marta päättikin viedä meidät uimaan luolaan Myvatnin alueella.

Euroopan suurin kraatteri oli lähellä uintipaikkaa
Paikka ei ole turistien tiedossa ja sellaisena se halutaan pitääkin -luonnollisena ja puhtaana. Kävelimme pienen kanjonin yli ja toiselta puolelta löytyi kohta, josta pääsi alas -köyden avulla.

Laskeuduin uimaan, superextreme! :)
Rotkon pohjalta löytyi uloke, jossa vaihtaa vaatteet sekä portaat veteen. Sinne pulahtaessa olo oli hyvin epätodellinen, olla nyt 7 metrisen rotkon pohjalla noin 40 asteisessa vedessä. Islanti! Luolassa pulikoitiin muutama tunti. Uima-aluetta rotkon pohjalla oli noin 30-40 metriä, melko älytöntä. Minua hieman pelotti yläpuolella olevat kivet, ja alkoi tulla pimeää, vaikka meillä oli kynttilöitä ja otsalamppuja. Sinne voisi kyllä seuraavan kerran mennä valoisalla. :)

Nyt on muuten paluulennot varattuna! Ville päätti jäädä tänne koko loppuajaksi niin voi matkustaa kotiin yhdessä (taistellaan minun tavarat mahtumaan laukkuihin), 19.5. kutsuu siis Suomi! Itse kyllä jo ihan tyytyväisenä alkaa palailemaan kotiin, on vähän ikäväkin sinne, mutta onneksi aikaa on vielä nelisen viikkoa matkustellen Islantia Villen kanssa.

Tavoitteena on reissata ainakin Myvatnin alueella (hienoimpia laavan muodostamia erikoisuuksia), joka on noin tunnin ajomatkan päässä Akureyristä, sekä ainakin viimeiseksi viikoksi mennä Reykjavikiin ja sen lähi-alueille. Monet vaihtarit lähtevät kotiin samoihin aikoihin niin mennään yhdessä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti