keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Viikonloppu Reykjavikissa

Lähtö oli perjantaiaamuna ja ensin en meinannu löytää bussia, mutta matkaan päästiin. Kuuden tunnin matkan aikana pysähdeltiin ainakin kolme kertaa.

Huoltsikan parkkipaikalta
Reykjavik tervehti meitä hirmuisella tuulella ja vaakasuoralla sateella. Kävin polskimassa ulkoaltailla ja valmistauduin illan discoon, joka olikin massiivinen konsertti, jossa oli neljä esiintyjää. Jokaista 15 nuorta kohti oli 1 valvoja, joten henkilökuntaa paikalla oli paljon nuoria ollessa noin neljä tuhatta. Oli todella väsynyt olo tuijottaessa nuorten käyttäytyvän hyvin. Hallista löytyi myös Mirjami ja Hanna, jotka tekivät samoja hommia. Lopulta löysin taukohuoneesta kahvin ihmeellisen maailman, ja ilta muuttui mukavammiksi katsellessa esiintyjiä. Pääesiintyjä oli Pall Oskar, joka on ollut Islannin euroviisuedustajanakin.

Niin, olihan niitä nuoriaki aika paljon, ja iso lava!

Illaksi menin Mirjamin luo nukkumaan kunnon yöunet (mitänyt oli paljon juttuja, mitä piti jutella yömyöhään). :)

Meillä oli tuommoiset hienot vihreät työpaidat, jota en kyllä itse saanut (ne loppui kesken),
mutta Dagny lupasi antaa omansa minulle matkamuistoksi. :)
Lauantai valkeni aurinkoisena, ja pysyikin melko sateettomana koko päivän. Menimme takaisin hallille, jossa oli vuorossa laulukilpailut. Ehtona kilpailussa oli, että kaikkien biisien tuli olla Islanninkielisiä, joten kuulimme monenmoista versiota tutuista pop-biiseistä.

Reykjavikia matkalta laulukisoihin, sää oli tosiaan yllättävän kaunis.
Esiintyjät oli aivan uskomattomia, lahjakkaita nuoria eri puolilta maata. Kilpailun voitti yksinlaulava tyttö kappaleella "Your song". Akureyrin tytöt ei päässy sijoille, vaikka todella hyvin vetivät. Olin ylpeä meidän tytöistä. :)

Saattoi esiintyjiä jännittää, koko show kuvattiin telkkariin asti!
Kilpailun jälkeen oli vuorossa Kringlanin ostoskeskus, jossa olin aikalailla taivaassa. Kauan ei onnea kestänyt kauppojen sulkeutuessa ja "joutui" tekemään todella nopeita päätöksiä osteluista, kun jotain oli pakko saada. Shop-a-holic. Onnekseni löysin Onlystä (todella omaperäistä) korkeavyötäröisen pitsihamosen ja sukkahousut, sekä koruliikkeestä rusettisormuksen timangeilla. Kävimme myös syömässä työporukan kanssa ostarin hienoimmassa ravintolassa. :)

Kringlan! Tahdon uudestaan!
Muutama kerros ja kivoja kauppoja! Ilmeisesti Islannin isoin "ostari".

Oli hyvää. :)
Illalla lähdimme Hannan, Rainen ja Mirjamin kanssa kaupungille ensin syömään intialaiseen Shalimariin ja sitten tutustumaan hieman yöelämään. Päivä oli pitkä, joten kauaa ei jaksettu olla, mutta mukavaa oli.

Miljoona Puffinia! <3

Ei ollut nälkä ostariruuan jälkeen niin tilasin vain viiniä ja naanleipää.

Faktoriin tuli jono vasta kahden aikaan yöllä (kun me väsyneet jo poistuttiin)...

Sunnuntaina määränpäänä oli Kolaportid, viikonloppuisin auki oleva kirppari.

Siellä oli melko ruuhkaista, mutta muutama paita tarttui mukaan, ja kiva huivi!
Iltapäivästä kierreltiin kaupunkia ja käytiin syömässä thaimaalaisessa ja kivassa kahvilassa nimeltä Babalu.

Kivimies joutsenlammella
Konsertti tms. -keskus Harpa

Yksi turisti joutu pitää hatusta kii kun tuuli niin paljon satamassa!

Babalu on kuuluisa juustokakustaan, ja olihan sitä maistettava. Ensimmäistä suupalaa maiskuttaessa kyyneleet alkoivat nousta silmiin, se oli siis todella hyvää! Oi että kun saisi reseptin. Kahvila oli muutenkin todella viihtyisä ja löysin sieltä ensimmäisen postikortin!

Aika kansainvälinen paikka, enkkua kuuli paljon.
Supergood!
Reykjavikin kirkko, sama arkkitehti kuin Akureyrin kirkolla,
oli niissä kyllä yhdennäköisyyttä (paitsi, että tuo oli paaaljon isompi)
Illalla oltiin Mirjamin luona, soiteltiin kitaraa ja lauleskeltiin. Osaan vieläkin soittaa heikosti Avril Lavignen biisejä, joihin teininä niin samaistuin: ("I don't want a conversation, I just wanna cry in front of you" -hoho, noloa). :D

Maanantaina lähdimme aikaisin bussilla takaisin pohjoiseen. Sain ilmaisen kyydin, sillä Mirjamin nuoret lähtivät sopivasti laskettemaan Dalvikiin.

Maisema bussimatkalla oli aika hieno, välillä "peltoa" silmän kantamattomiin ja
välillä taas hurjan isoja vuoria! :)
Vietin iltapäivän Dalvikin uima-altaalla muiden viilettäessä rinteessä (minulla ei ollut toppahousuja mukana), eikä kyllä haittaakaan, sillä maisema oli uskomaton. Uima-altailta näkyi auringonlaskuun vajoavat vuoret. Opin, että pitkän bussimatkan jälkeen on parasta mennä lojumaan kuumiin altaisiin, aion ottaa sen perinteeksi. Uiminen (lue: altaissa lojuminen) on täällä muutenkin ihan mun lempipuuhaa.

Vuoressa näkyy myös se Dalvikin hiihtokeskus!
Dalvikin kirkko

Illalla Gulli (minun työpaikalta) tuli hakemaan minua takaisin Akureyriin. Hän on työskennellyt Mirjamin harjoittelupaikalla muutaman vuoden, joten nuoret olivat innoissaan kun hän pamahti paikalle. Yöllä matkalla maisemat olivat myös upeat, pieniä pilven rippeitä, ja kuu luomassa varjoja jättimäisille vuorille. Mahtavaa.

Kuvaa aika hyvin tunnelmia kun on tajunnut,
että ensimmäinen kuukausi täällä on vierähtänyt aivan siivillä.
Reissu Reykjavikiin oli siis vallan onnistunut, ja menen sinne uudestaankin tutustumaan tyttöjen harjoittelupaikkoihin paremmin (ja jos vaikka siellä ostarilla voisi käydä myös paremmalla ajalla). ;) Sjaumst!

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi kivalta reissulta :) Ja seuraavalla kerralla mee Smáralindiin shoppailemaan. Se on kai vielä isompi ku Kringlan ja päältäpäin vähän peniksen muotonen :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, vois kyllä käydä, ei kyllä sais enää shoppailla, huomenna toisaalta "pakko" mennä Gleratorgille vähä lamppu-ja meikkiostoksille. :D

      Poista
  2. Ja kannattaa mennä Bakkusiin! Minun mielestä maailman paras kuppila / baari ikinä. Ihan mieletön. Voisin tulla taas ihan vaan sen takia Islantiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuu, sillon Faktorissa oltiin aika väsyneitä (ja ei saatu hommattua mitään alottelujuomia) nii olis kyllä kiva nähä muitaki paikkoja siellä. Ja jokapuolella. ;) jo nyt tuntuu, että aika loppuu kesken.. Mutta kai tänne vielä joskus takaisinkin pääsee. :)

      Poista