keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Arkea ja reissu Sauðárkrókuriin

Mitäs mitäs, viikko on hurahtanut jälleen ja jonkinlaista päivitystä olis pohdittava. Kalenterini kertoo, että olen ollut neljännen kerroksen Ungdom Husid:ssa, ja siellä nähnyt monenlaisia ryhmiä. Osallistuin Roller Derby-harkkoihin (en kaatunut), pelasin Bocciaa (eli petankia) kehitysvammaisten ryhmän kanssa, hengailin seksuaalivähemmistö Hin -ryhmän kanssa ja seurailin draamaharjoituksia.

Haluan tuommoiset luistimet!

Tämän aurinkoisen päivän jälkeen tuli pari päivää lunta, sinne meni taas se keväinen mieli.

Tiistaina olin puolalaisen vaihtari-Ewelinan synttäreillä Gula Villanissa, tarjolla oli paljon kakkua ja viintä. Torstaina olin Hin-tyyppien kanssa pubivisassa Cafe Amourissa. Melko erikoista oli, että kun paikalle saapui tarpeeksi ajoissa, sai visailuryhmälleen ilmaista kaljaa. Meillä oli kolme ryhmää, kolmen parhaan joukossa. Minun ryhmä kolmantena sai ilmaiset shotit, ja ensimmäiseksi tullut ryhmä sai kaljatornin. Kaikki kysymykset oli islanniksi, joten en ymmärtänyt kysymyksistä mitään, monet kysymyksistä myös koskivat islantia ja sen euroviisuja, maantiedettä jne. Tietoa ei siis ainakaan minulla juuri ollut, mutta google ja wikipedia auttoivat kysymyksissä, huijasivat hyi! (Minähän en edes semmoista superpuhelinta omista!)

Onnelliset kaljatornin voittajat

Perjantaina Hanna tuli extempore -laskettelureissulle Akureyriin pentujen kanssa; kuten he (=Mirjami & Hanna) nuoria kutsuvat. :D Minulla oli sopivasti aikaa esitellä kaupunkia ja minun harjottelupaikkaa. Ensin käytiin syömässä sushia, söin sormin koska en osannut käyttää puikkoja.. En ollut varmaan juuri koskaan ennen sitä syönyt (jos talouskoulun epämääräisiä susheja ei lasketa), ja tykkäsin kyllä.

Kasvis-susheja.

Hanna oli ihan fiiliksissa Punkturinista, kaikki ovet olivat jo kiinni, joten sain avaimen jolla päästä kaikkiin tiloihin niitä esittelemään.

Illasta lähdin pitkään suunnitellulle reissulle Sauðárkrókuriin, työkaverini Silla asuu siellä viikonloput, ja halusi ottaa minut sinne mukaan.

Sauðárkrókurin hevospatsas
Lauantaina sää oli melko lumimyrskyinen, joten aiemmin suunniteltu uimala-reissu siirtyi sunnuntaille. Lauantai oli löhöpäivä, jolloin ei tehty hyvän ruuan, elokuvakatselun ja hengailun lisäksi juuri muuta. Elokuva oli 80-luvun klassikko (tehty minun syntymävuotena), Stella i orlofi ("Stella lähtee lomalle"). Oli oikein mukavaa. Kauppareissulla löysin vihdoin punaisen hiusvärin!

Nachoja juusto/salsakastikkeella, tuli mieleen vähän lasagne ilman pastaa
Sunnuntaina sää valkeni todella nättinä ja aurinkoisena, joten lähdimme ajelemaan kohti Hofsosia ja sen melko uutta uimalaa.

Drangen-saari oikealla, joku taru siihenkin paikkaan kuului,
peikkoja luultavasti 

Maisemaa matkalta

Hofsosin kirkko ja "kaupunkia"
Lumi tekee kyllä maisemasta kauniin

Välillä tuntui että ui meressä, kun ympärillä näkyi vain vettä ja siitä nousevia vuoria. Voisi sanoa, että hienoin uintimaisema tähän mennessä (kuumat altaat oli ehkä kivempia Dalvikin uimalassa).

Ihan kiva paikka vähän uiskennella.
Aurinko otti naamaan ja toi muutaman pisamankin esille.
Sillan vanhemmat asuvat Hofsosissa, joten kävimme myös siellä kylässä. Heillä oli islannin hevosia (noin 80), joten käytiin niitä moikkailemassa, voi että kun olivat ihania. Sain koskeakin semmoista hui. :)

Oli jännittävää

Siellä ne lumisten vuorien vieressä laiduntaa,
Islannissa on kuulemma hevosia enemmän kuin ihmisiä.
Sunnuntai-iltana oli Sillan bändin treenit, Contalgen Funeral. Musiikki oli blues-rokkia mies-ja naisäänellä laulettuna. Toimin muun muassa ihmisnuottitelineenä.

Bändillä olis keikka Reykjavikissa ensi kuussa, voisi mennä katsomaan
Tämä viikko on jonkinlaista palautumista, käytännössä viimeinen "virallinen" harjoitteluviikko, hengailen jälleen koulujen nuorisotiloilla ja yritän pohdiskella jonkinlaista projektia heillekin. Keksin myös, että voin päivittää Rosenborgin verkkosivut englannin kielisiksi! Feeling so usefull.
Minun kadun taloja, on kuulemma Akureyrin vanhin katu tämä,
lämpötilakin alkaa olla jo plussan puolella, kevät jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti